Curt Fortin & Nick van Leent winnaars 2015

Curt Fortin & Nick van Leent mogen zich de winnaars van de Hotze de Roosprijs 2015 noemen! Dat werd vandaag bekendgemaakt op de Zaanse Schans, tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt. Hun debuut, Yakanuko – Een gevaarlijke opdracht kreeg de meeste stemmen van de Zaanse Kinderjury.

Hotze de Roosprijs, 2015
Curt, Nick, Karine en Joany, vlak voor de prijsuitreiking. Foto: Het RedactiePakhuis
Hotze de Roosprijs, 2015
Wethouder Dick Emmer heeft zojuist de Hotze de Roosprijs overhandigd aan Curt en Nick. Foto: Ton Lentz

De wethouder van cultuur, Dick Emmer, reikte de Hotze de Roosprijs uit aan het schrijversduo. Zij ontvingen een prachtige bos bloemen, eeuwige roem, plus een geldprijs van 4.500 euro. Curt en Nick kunnen dat geld goed gebruiken voor de theatershow van Yakanuko die ze momenteel aan het voorbereiden zijn.

Ook Karine Jekel, schrijfster van Rover en Broertje (uitgeverij Van Holkema & Warendorf), en Joany Buenen, met haar boek Superlijm (uitgeverij Leopold), vielen in de prijzen. Zij ontvingen allebei een cheque ter waarde van 750 euro, en natuurlijk een eervolle vermelding.

De Willibrordschool uit Zaandam ging naar huis met de prijs voor de mooiste/beste boekverslagen. Zij winnen een geheel verzorgde schoolreis naar het Kameleondorp in Terherne, Friesland.

De Hotze de Roosprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een debuterend kinderboekenschrijver. Leerlingen van Zaanse basisscholen lezen vier maanden lang zo veel mogelijk genomineerde boeken, zowel op papier als digitaal. Daarna brengen zij hun stem uit. Het boek met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs.

De prijs is vernoemd naar de auteur van de succesvolle serie De Kameleon.