Hotze de Roosprijs 2023: dit zijn de finalisten!

Leerlingen van Zaanse basisscholen hebben afgelopen maanden 15 genomineerde boeken gelezen. Daarna brachten zij hun stem uit op hun favoriet. Drie finalisten maken nu kans op de Hotze de Roosprijs, de prijs voor het beste kinderboekendebuut van afgelopen jaar.

De finalisten zijn, in alfabetische volgorde:

  • Marcel Groenewegen, auteur van Gameboek – Schaduwkraai, met illustraties van Maarten Donders (uitgeverij Witte leeuw)
  • Marloes Kemming, auteur van Fabulant – De duistere koningin, met illustraties van Kristel Steenbergen (uitgeverij Moon)
  • Judith Williams, auteur van Hanna Panna en de magische voetbalschoenen, met illustraties van Iris Boter, (uitgeverij Condor)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 25 juni wordt in het Darwinpark in Zaandam bekendgemaakt wie de geldprijs van € 4.500,- in ontvangst mag nemen. Dit gebeurt tijdens de jaarlijks terugkerende kinderboekenmarkt, een begrip in de Zaanstreek.

De Hotze de Roosprijs is een initiatief van Gemeente Zaanstad om debuterende kinderboekenschrijvers een financiële steun in de rug te geven. De prijs zal voor de 18e keer worden uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder anderen Manon Sikkel, Maren Stoffels, Jozua Douglas en Janneke Schotveld.

www.hotzederoosprijs.nl