Jozua Douglas wint de Hotze de Roosprijs 2013

winnaar_2013
Jozua Douglas ontving de Hotze de Roosprijs in 2013

 

Jozua Douglas, auteur van De verschrikkelijke badmeester (uitgeverij De Fontein) mocht in 2013 de prjis van de Zaanse Kinderjury in ontvangst nemen.
Dat werd op de Zaanse Schans bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt. Ruim 500 leerlingen van Zaanse scholen hadden hun stem uitgebracht en het debut van Jozua Douglas kreeg de meeste stemmen.

Wethouder Leny Vissers-Koopman reikte de Hotze de Roosprijs uit, een bedrag van maar liefst 4.500 euro. De debuterende kinderboekenauteur was zeer verrast dat hij had gewonnen.

De gedeelde tweede prijs ging naar debutant Theo Meijer (Mijn vader is een dredhoofd – De Vier Windstreken) en auteur Pieter Koolwijk voor zijn debuut Vlo en Stiekel (Lemniscaat). Zij ontvingen een cheque van 750 euro.

winnaar_2013_2
Na afloop signeerde Jozua zijn winnende boek

 

Op de Zaanse Schans liepen veel kinderen rond die het boek van Jozua al kenden. Tijdens een scholenactie kregen leerlingen uit groep 6 en 7 de kans om op school 14 geselecteerde titels te lezen. Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om de kinderboeken ook thuis op de tablet te lezen. De boeken zweefden namelijk ook in Boekenwolk, de kinderboekenbieb met honderden digitale kinderboeken!