Boekies integreert leesbevordering in het onderwijs

Steeds meer leerlingen lezen digitaal op schoolDe Zaanse Kinderjury leest online met Boekies. Boekies is dé aanpak waarmee leesbevordering van groep 1 tot en met groep 8 op unieke wijze wordt geïntegreerd in het onderwijs.

Leerkrachten krijgen met Boekies inzicht in het leesgedrag van hun leerlingen. Ook ontvangen zij uitgewerkte lesprogramma’s, tips voor een verrijkende leesomgeving en lessuggesties die helpen om structureel werk te maken van leesbevordering. Via Boekies houden onderwijsprofessionals hun kennis op peil op het gebied van leesbevordering, leesplezier en leesmotivatie.

Leerlingen maken op basis van interesses een keuze uit een uitgebreide collectie digitale lees- en informatieboeken. Leesplezier staat hierbij voorop. In Boekies lezen leerlingen online op de computer of tablet. Hierdoor kunnen ze thuis verder lezen waar ze gebleven zijn. Bovendien zijn boeken nooit meer uitgeleend. Voor zwakke lezers heeft Boekies functies die hen ondersteunen bij het lezen.

Boekies is partner van de Hotze de Roosprijs. Leerlingen van de scholen die meedoen met de Hotze de Roosprijs kunnen de genomineerde boeken in de klas ook op een tablet lezen. Gemeente Zaanstad en Boekies willen op deze manier niet alleen het lezen van papieren boeken, maar ook digitaal lezen stimuleren.

Bekijk de website lexima.nl/boekies