Elk jaar reikt Gemeente Zaanstad de Hotze de Roosprijs uit aan een kinderboekenschrijver die het jaar ervoor zijn of haar debuut heeft geschreven. Het is een belangrijke prijs, en genomineerd zijn is een hele eer!

Dit waren de genomineerde boeken van 2022:

Klik hier om ze te bestellen bij De Kinderboekenwinkel

 

 

De grote race
De grote race – Ruby Coene, met illustraties van Kristel Steenbergen (Moon Uitgevers) *WINNAAR* Dwars & Co – Rico Hop, met illustraties van Bas Schel (Terra Lannoo) Eerlijk – Kars Veling (Columbus)
Elin – Milouska Meulens, met illustraties van SioeJeng Tsao (Volt) Enkeltje Azië – Danique Plaatzer (Leopold) In de aanval! – Fleur van der Sluis (Kluitman)
*FINALIST* Knots – Tijs van Marle, met illustraties van Esther van den Brink (Billy Bones) Lennox en de gouden sikkel – Zindzi Zevenbergen, met illustraties van Hedy Tjin en Brian Elstak (De Harmonie) Leon & Mikki: Het eindeloze sprookjesboek – Josien de Graaf, met illustraties van Johan Klungel (Clavis)
Nelly en de eksterbende – Anouk Kool, met illustraties van Federico van Lunter (Clavis) *FINALIST* Nog één dag – Tim van den Berg, met illustraties van Willem van den Oever (Condor) Ourania, de kleine woestijnwind – Maaike Looijen, met illustraties van Carolien Westermann (Clavis)
Roljoch: de jongen die leerde autorijden met YouTube – Maarten Kuipers, met illustraties van Emanuel Wiemans (Condor) Scoren! – Thomas Olsthoorn, met illustraties van Nazrina Rodjan (Van Goor) Smaakspoken – Daan Faber, met illustraties van José Luis Gárcia Lechner (Volt)
Van honingbij tot hagelslag – Joël Broekaert, met illustraties van Marieke van Ditshuizen (Ploegsma)